BIJ GLENN

  • Lifestyle
  • &
  • Portraits

Shoot plannen

De fotoshoots vinden plaats wanneer het licht is. Dit geeft het beste resultaat voor de stijl foto’s die ik maak. Vaak plan ik de shoot tussen 11:00 en 16:00 voor het beste resultaat. Als je een shoot geboekt hebt krijg je een Pinterest link van een moodboard waar je een aantal foto’s uit kan kiezen die je mooi vind. Deze foto’s verwerk ik in een persoonlijk moodboard die we de dag van de shoot erbij houden.

Als het persoonlijk moodboard aangemaakt is, gaan we kijken wat voor kleding het beste past bij de locatie waar we gaan shooten. Dit kan buiten op locatie zijn of in mijn fotografie studio. Ik vraag altijd om foto’s te sturen van een aantal setjes die je zelf leuk vindt voor de shoot. Doordat we van tevoren kiezen welke setjes leuk zijn, zal het op de dag zelf veel sneller gaan met kleding wissels en hoef je natuurlijk niet zoveel te sjouwen.

Fotoshoot

Het is heel normaal om zenuwachtig te zijn. Dit betekent eigelijk dat het iets belangrijks is voor je en het je zal helpen om te groeien als persoon. Mijn missie is dat jij je 100% op je gemak voelt tijdens de shoot zowel buiten op locatie als binnen in de studio. Samen nemen we onder het genot van wat lekkers en wat drinken de setjes door die je hebt meegenomen.

Als je visagie en styling als extra optie hebt gekozen, gaan we samen met deze persoon bespreken wat jouw wensen zijn en wat jij mooi vindt. Heb je deze extra optie niet gekozen, dan is dit onderdeel niet van toepassing.

We gaan beginnen met fotograferen. Ik ben een fotograaf die jou zo puur mogelijk op beeld wil zetten. Ik laat altijd een aantal voorbeelden zien. We beginnen met een paar basis poses. Je wordt natuurlijk niet iedere dag gefotografeerd dus ik kan me voorstellen dat je even moet wennen. Na een aantal foto’s breiden we deze basis poses uit en geef ik je continu richting en advies over hoe je het beste kan poseren.

Na de Shoot

Nu de foto’s zijn geschoten, ga ik zorgen dat ze binnen een paar uur in je mailbox zitten zodat jezelf aan de slag kan met de selectie.

Als ik de selectie terug ontvangen heb ga ik aan de slag met het bewerken en stuur ik de foto’s in hoge kwaliteit weer terug naar jouw, zodat je ze gelijk aan je vrienden en familie kan laten zien!

Volg je mij al op instagram @glennvandewiel